.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ: Είμαστε πια πρωταθλητές!

Για πρώτη φορά η Δόξα  Γαρδικίου  είχε μια τόση μεγάλη επιτυχία παίρνοντας το πρωτάθλημα Θεσπρωτίας και μπόρεσε να δώσει επίσημους αγώνες μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική. «Για πρώτη φορά  βγήκαμε από τα σύνορα του νομού μας», λένε κάποιοι φίλοι της ομάδας. Μια προσπάθεια που εξαρχής φαινόταν να δείχνει το αποτέλεσμα της. Η Δόξα καθ΄ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δεν άφησε ούτε μια στιγμή να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.  Και στους αγώνες μπαράζ κατά γενική ομολογία τα αποτελέσματα την αδικούν, κάλλιστα θα μπορούσε να πανηγυρίζει την άνοδο της στην Γ’ Εθνική. Τα αποτελέσματα όμως των αγώνων μπαράζ διόλου δεν μειώνουν την μεγάλη επιτυχία της ομάδας.
Η Ιστορία της ομάδας

Ο αθλητικός ποδοσφαιρικός όμιλος Δόξα Γαρδικίου ιδρύθηκε το 1967. Επίσημα όμως
αναγνωρίστηκε από την ΕΠΣ Κέρκυρας (δεν είχε ιδρυθεί ακόμη η ΕΠΣ Θεσπρωτίας) στις 26.03.1978.
Σύμφωνα με το καταστατικό, η πρώτη επίσημη συνεδρίαση έγινε στις 26.03.1978, ενώ οι εκλογές για το διοικητικό Συμβούλιο έγιναν στις 09.04.1978.

Όμως η ιστορία των ποδοσφαιρικών ομάδων στο Γαρδίκι ξεκινάει από πιο νωρίς. Στην αρχή υπήρχαν δύο ομάδες, το «Σπίτι Παιδιού» και ο «Μορφωτικός Σύλλογος».
Από αυτές τις δύο ομάδες δημιουργήθηκε η Δόξα Γαρδικίου. Στο πρώτο προσωρινό συμβούλιο πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Πανταζής. Μέχρι την πρώτη επίσημη συνεδρίαση πρόεδροι ήταν και οι Μάνγκος, Γεώργιος Μπέλος και Τσούγγαρης Ελευθέριος. Στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση πρόεδρος ήταν ο Κων/νος Γαλάνης και ακολούθησαν οι: Γκέκας Σταύρος, Φώτιος Λάππας και στα δύο τελευταία χρόνια ο Μιχάλης Μαργαρίτης.

Οι πρωταγωνιστές

Επειδή όμως την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι ας δούμε τι είπαν στο περιοδικό STEP
ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Μαργαρίτης, ο προπονητής Γιώτης Παππάς και ο αρχηγός Σάκης Γκέκας.

Ο πρόεδρος της ομάδας Μιχάλης Μαργαρίτης δήλωσε στο περιοδικό μας: «Ανέλαβα την ομάδα πριν δυο χρόνια, μια ομάδα με καλούς παίχτες δουλεμένη από τους προηγούμενους προπονητές. Δουλέψαμε με μεθοδικότητα και μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια είχαμε 2 πρωταθλήματα, πέρσι το παιδικό και φέτος το ανδρικό».

Πως ήταν η φετινή χρονιά;
 Ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη καθώς είχαμε βάλει εξαρχής ως στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Με τους παίχτες που είχαμε και με κάποιες προσθήκες τα καταφέραμε και αυτή η επιτυχία οφείλεται στην μαχητικότητα την αγωνιστικότητα των παιχτών και φυσικά στην δουλειά του Γιώτη Παππά, του προπονητή μας. Θέλω να ευχαριστήσω την ακαδημία για την μεγάλη βοήθεια που μας έχει δώσει προωθώντας παίχτες στην πρώτη ομάδα και ιδιαίτερα τον Ζήση Παππά και Ηρακλή Νίκου.

Οι φίλαθλοι ήταν κοντά στην ομάδα; Ναι, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλαθλο κόσμο που με τις φωνές τους και τα συνθήματα τους μας στήριξαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ήταν τόσο δυνατή η παρουσία τους που πολλά site από Τρίκαλα, Ιωάννινα και Κέρκυρα έγραψαν τα καλύτερα λόγια. 

Πίστευα στην ομάδα από την αρχή

Ο προπονητής της ομάδας Γιώτης Παππάς έχει βάλει την σφραγίδα του σε αυτήν την ομάδα και προσπάθησε εξαρχής να της περάσει την δική του νοοτροπία και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι τα κατάφερε. Κατά τον ίδιο η επιτυχία οφείλεται «στην όρεξη και την διάθεση που είχαν οι παίχτες για το πρωτάθλημα. Φτάσαμε εδώ με πολύ δουλειά στο γήπεδο και την αυτοσυγκέντρωση όλης της ομάδας, από την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο στον στόχο μας»

Από ποια στιγμή πιστέψατε ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε το πρωτάθλημα;
Από την αρχή πίστευα ότι μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, το είχα πει στον πρόεδρο. Είχαμε βέβαια δύσκολες στιγμές αλλά καταφέραμε να τις αντιμετωπίσουμε βάζοντας πάνω από όλα την ομάδα και τον στόχο μας.

Ποια ήταν η πιο αρνητική και ποια η ποια θετική στιγμή της χρονιάς;
Η πιο αρνητική στιγμή ήταν η ήττα από το Σούλι Παραμυθιάς με 4-1. Και από αυτόν τον αγώνα θα θυμηθώ και την θετική στιγμή καθώς η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά από αυτήν την ήττα και προχώρησε μπροστά και δεν έμεινε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Σταθερότητα και θέληση

Βέβαια τα μεγάλα συγχαρητήρια ανήκουν στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές που όλη την χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το περιοδικό STEP Σάκη Γκέκα.
μίλησε με τον αρχηγό της ομάδας, τον

Πως φτάσατε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 4-5 χρόνια με δουλειά που είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες της ομάδας και από εκεί βγήκαν  πολλά ταλέντα. Η ομάδα συνδύασε τα ταλέντα με την εμπειρία των παλαιότερων παιχτών και όλοι μαζί δουλέψαμε για το καλό της ομάδας του χωριού. Ήταν δύσκολη χρονιά αλλά σε σχέση με τις άλλες ομάδες είχαμε την διάρκεια, την σταθερότητα και την θέληση για να κάνουμε πρωταθλητισμό.

Ποια στιγμή σου έχει μείνει στο μυαλό από όλη αυτή την πορεία;
Ήταν το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την Παραμυθιά, όταν πλέον είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και εμείς οι πρωταθλητές. Σίγουρα σε όλες τις νίκες χαιρόμουν αλλά για λίγο καθώς μας περίμενε το επόμενο ματς και έπρεπε να συγκεντρωθούμε σε αυτό.

Για την επόμενη χρονιά τι περιμένεις;
Είναι σίγουρα δύσκολο να κάνει ξανά του χρόνου την ίδια πορεία αλλά με σωστές κινήσεις και σταθερά βήματα μπορεί η ομάδα της Δόξας Γαρδικίου να γίνει πάλι πρωταθλήτρια. Σίγουρα όμως μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία και να είμαστε σταθερά στις 3-4 πρώτες ομάδες. 






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.