.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Δήμου Σουλίου (Φωτογραφίες και βίντεο)




Με την παρουσία πολλών δημοτών του δήμου Σουλίου έγινε σήμερα η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Σουλίου. Μετά την ορκωμοσία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο περιφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Σακαρέλης, ο επικεφαλής τους συνδυασμού της αντιπολίτευσης και η τελετή έκλεισε με την ομιλία της δημάρχου Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση. Η δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους συμβούλους. 
Ο Άρης Μαρέτας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. 
Οι επίσημοι που παρευρέθηκαν στην τελετή ήταν: ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, ο περιφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νικόλαος Κάτσιος, Φίλη Αντιγόνη, Λάμπρου Άλκης, ο νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο σημερινός δήμαρχος Ηγουμενίτσας  Γεώργιος Κάτσινος, ο νέος δήμαρχος Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, ο νέος δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο σημερινός δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας,  ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης, ο ηγούμενος της Ιεράς μονής Γερομερίου πατέρας Μεθόδιος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων.

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση στον χαιρετισμό της είπε εκτός των άλλων: «Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν εδώ σήμερα στην κορυφαία για την δημοκρατία και τον θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης διαδικασία. Σήμερα ορκίστηκε η νέα πολιτική ηγεσία του δήμου μας και ο όρκος που δώσαμε είναι όρκος τιμής και ευθύνης στους ανθρώπους αυτού του τόπου. Είναι μια νέα αρχή στηριγμένη σε γερά θεμέλια που χτίσαμε στην προηγούμενη θητεία. Η διαδρομή μας δεν ήταν καθόλου εύκολη, από την μια ο Καλλικράτης με την πολυνομία, τις ασάφειες, τις αυξημένες αρμοδιότητες, την υποχρηματοδότηση και από την άλλη το μνημόνιο. Εμείς όμως στα δύσκολα δεν παραιτηθήκαμε, αγωνιστήκαμε και διεκδικήσαμε. Εργαστήκαμε ασταμάτητα με αποφασιστικότητα, πείσμα και διαφάνεια. Αλλάξαμε οργανώσαμε και πετύχαμε σειρά παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ζωή όλων. Θέλουμε σήμερα να απευθυνθούμε στον λαό του δήμου Σουλίου και να τον διαβεβαιώσουμε ότι θα τηρήσουμε την σαφή εντολή που μας έδωσε.
 Και προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Δεσμευόμαστε για πρότυπο άσκησης τοπικής εξουσίας που θα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, ήθος διαφάνεια και σεβασμό απέναντι στο πολίτη. Δεν μας επιτρέπεται ολιγωρία και μίζερη αντιμετώπιση προβλημάτων. 

Αντίθετα αποτελεί κίνητρο για δουλειά. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αποστολή έχει βαρύ φορτίο. Η πορεία μας δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.  Αυτά τα προκλητικά χρόνια με την κρίση βιωσιμότητας που έχουμε μπροστά μας, μας θέλουν ενωμένους, και προσηλωμένους σε έναν μόνο στόχο: την προκοπή του αγαπημένου μας τόπου. Είμαι περήφανη για τους άξιους εκπρόσωπους που ορκίστηκαν σήμερα. Όλοι μας επικαλεστήκαμε διάθεση προσφοράς και

Ο Αντώνης Μπέζας στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Φιλιατών

Πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών. Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα στην οποία η πολιτική έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ακόμη την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να λειτουργεί ως καταφύγιο και

Περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Σαλονίκης - Ελευθεροχωρίου Δήμου Σουλίου Ν. Θεσπρωτίας

Γίνεται γνωστό ότι λόγω εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Σαλονίκης- Ελευθεροχωρίου», που αφορά την άρση καταπτώσεων και την διαπλάτυνση επικινδύνων στροφών της οδού Σαλονίκης - Ελευθεροχωρίου του Δήμου Σουλίου, είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση, με περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας, κατά τις ώρες εργασίας των μηχανημάτων, για το χρονικό διάστημα από

Αστροβραδιά στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα

Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και την επιτυχία της αντίστοιχης εκδήλωσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας σας προσκαλεί σε μια Βραδιά Αστρονομίας την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:00 στο χώρο του Νεκρομαντείου.
Η Αστρονομία και η Φιλοσοφία συνομιλούν με θέμα το σύμπαν. Τηλεσκόπια θα

Παρακολούθηση του σπάνιου είδους Οsmoderma eremita στην περιοχή του ποταμού Αχέροντα

Στις 19/8/2014 πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Αχέροντα η προγραμματισμένη εργασία πεδίου για τις ανάγκες της παρακολούθησης ειδών και τύπων οικοτόπων όσον αφορά στον εντοπισμό του είδους Osmoderma eremita, ένα σπάνιο έντομο, που εξαιτίας του τρόπου ζωής του ονομάζεται ερημίτης. Είναι ένα από τα λίγα κολεόπτερα που

Τον πυροβόλησαν μέσα στο σπίτι του

Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε με τη γυναίκα του στο σπίτι και τα όσα ακολούθησαν πολύ δύσκολα θα ξεχαστούν...

Αντιμέτωποι με δύο οπλισμένους κουκουλοφόρους, ήρθαν δύο ηλικιωμένοι, στο σπίτι τους, στο ακριτικό χωριό Κώτσικα Φιλιατών, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραυματίσουν τον 76χρονο ιδιοκτήτη, πυροβολώντας τον με καραμπίνα στο πόδι.
Ειδικότερα, την ώρα που το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τους αγνώστους που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα στην αυλή, οι οποίοι είχαν ήδη μπει μέσα στο σπίτι και είχαν αφαιρέσει μία κυνηγετική καραμπίνα και ένα μαχαίρι.

Όταν ο ηλικιωμένος αντέδρασε και προσπάθησε να

ΚΑΕ Πσραμυθιά: Ξεκινάν τα αθλητικά τμήματα

Η ΚΑΕ Παραμυθιάς ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα για την αγωνιστική περίοδο 2014- 2015:
Ακαδημίες για αγόρια και κορίτσια Β΄ Δημοτικού έως Γ΄Γυμνασίου και τα αγωνιστικά τμήματα παίδων, κορασίδων, εφήβων, ανδρών.
Η λειτουργία και η προετοιμασία θα αρχίσει στις 26 Αυγούστου.
Προπονητής θα είναι ο Πάνου Νικόλαος.
Οι εγγραφές αθλητών γίνονται στο

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ       
Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω  επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του  οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και

.