.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Απαγορεύεται η συλλογή βρόχινου νερού

  • Τριάντα μέρες για συλλογή βρόχινου νερού
Στη φυλακή για τους πιο γελοίους λόγους (2)
Ποιος θα περίμενε ότι το να συλλέγεις το δωρεάν νεράκι που παρέχουν απλόχερα τα καιρικά στοιχεία θα ήταν έγκλημα και μάλιστα από αυτά που σε στέλνουν κατευθείαν στην ψειρού; Κι όμως, άντρας από την επαρχία του Όρεγκον, κάποιος Gary Harrington, το πλήρωσε ακριβά. Ο τύπος συνήθιζε να έχει τρία βαρέλια στην αγροικία του που μάζευαν το νερό της βροχής, κυρίως για πυροπροστασία, καθώς ζει δίπλα σε δασώδη περιοχή και έχει αντικρίσει συχνά-πυκνά πύρινες γλώσσες πλησίον του.
Κάτι που προφανώς βγάζει νόημα, σωστά; Όχι, αν είναι η πολιτεία του Όρεγκον, καθώς εκεί τα βαρέλια μετατρέπονται σε

Η εκτέλεση των 49 Προκρίτων

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, 29 - 9 -1943
Στη διάρκεια της τριπλής κατοχής για τη Θεσπρωτία, Ιταλικής, Γερμανικής, Μουσουλμανικής, η Παραμυθιά έζησε τις πιο εφιαλτικές και τραγικές στιγμές στη μακραίωνη ιστορία της.
Η πιο αποφράδα ημέρα ήταν εκείνη που ξημέρωσε στις 29-9-1943. Το σχέδιο αποκεφαλισμού του ηγετικού στοιχείου της πόλης είχε καταστρωθεί από καιρό, το είχε καταστρώσει το λεγόμενο "Τοπικό Συμβούλιο" που συνήλθε τότε υπό την προεδρία του μουσουλμάνου Νουρί Μπέη Ντίνο. Αρχιτέκτονας της μεγάλης συμφοράς ο Μαζάρ Ντίνο "αδελφός του προηγούμενου και αρχηγός των μουσουλμανικών αποσπασμάτων".
Τη νύχτα της 27ης Σεπτεμβρίου 1943 αποσπάσματα ένοπλων μουσουλμάνων με επικεφαλής Γερμανό αξιωματικό συνέλαβαν 53 άνδρες κάθε ηλικίας. Η έναρξη των συλλήψεων δόθηκε με τη ρίψη φωτοβολίδων, ενώ ταυτόχρονα η πόλη βούιζε από τους θρήνους γυναικών και παιδιών. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στις υπόγειες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου. Σαν αιτιολογία προβάλλεται το γεγονός του φόνου έξι Γερμανών στρατιωτών στη θέση "Σκάλα" της Παραμυθιάς που τη φρουρούσαν αντάρτες του Ε.Δ.Ε.Σ. του λόχου Ποπόβου.
Οι δυνάμεις κατοχής είχαν ήδη θυροκολλήσει από τις 17-9-1943 στο

Η φλόγα αγάπης στην Παραμυθιά


    Το Σάββατο 27/9/2014 ο Δήμος Σουλίου υποδέχτηκε τη φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών . Τη φλόγα παρέλαβε η Δήμαρχος Σουλίου Μπρα'ί'μη Μπότση Σταυρούλα μαζί με τον αθλητή μεγάλων αποστάσεων συνδημότη μας Γαλανόπουλο Χρήστο στη Τ.Κ. Γλυκής . Η ομάδα αθλητών μεγάλων αποστάσεων μετέφερε τη φλόγα διανύοντας 23 χιλιόμετρα μαζί με πολίτες εθελοντές .Στης 20.30 οι Λαμπαδηδρόμοι κατέφθασαν στο ''θεατράκι'' Παραμυθιάς όπου άναψε ο βωμός από

Επεισόδιο με αλλοδαπούς σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Γιάννινα

Ένταση κι επεισόδια, δημιουργήθηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Γιάννινα, το βράδυ της Πέμπτης.

Στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε Κούρδοι, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο από τα εκδοτήρια.

Στην πορεία όμως, άρχισαν να προκαλούν φασαρίες, να φέρονται απρεπώς και να διαπληκτίζονται με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Οι διαμαρτυρίες των επιβατών για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ήταν έντονες και ο οδηγός υποχρεώθηκε να καλέσει την αστυνομία.

Στον κόμβο της Παραμυθιάς το

.