.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Οι ευχές της δημάρχου Σουλίου για τα Χριστούγεννα

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση με τη ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων έκανε την παρακάτω δήλωση:
" Εύχομαι σε όλους η γέννηση του Θεανθρώπου να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, που θα καθοδηγεί κάθε πράξη μας.
Ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία – δύναμη – ελπίδα και αισιοδοξία για να ατενίσουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση το μέλλον.
Σήμερα, στη δύσκολη κοινωνική και

Παράσταση "Χριστουγεννιάτιη Ιστορία" από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Φιλιατών

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Φιλιατών θα παρουσιάσει το έργο "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" του Κάρολου Ντίκενς, Το έργο θα παιχθεί στην Παραμυθιά, στο Θέατρο Καρκαμίσι στις 20 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και στις 7:30 και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και προσφέρονται δωρεάν στα παιδιά.
 Η παράσταση θα επαναληφθεί στις Φιλιάτες στις 21 και 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και στην Ηγουμενίτσα στις

Ξηρόλοφος: “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014”


“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014

Ένα ξεχωριστό τριήμερο εκδηλώσεων για την γιορτή των Χριστουγέννων, αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους «τα παιδιά», στην κεντρική πλατεία του Ξηρολόφου.
 Μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα σας μεταδώσουν την γιορτινή διάθεση των Χριστουγέννων:
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη ώρα 17:30
<<Ο μικρός Χριστός γεννιέται>>

Σάββατο 20 Δεκέμβρη ώρα 18:00
Η χριστουγεννιάτικη μπάντα θα σας τραγουδήσει γιορτινά και όχι μόνο.

Κυριακή 21 Δεκέμβρη ώρα 16:30
Ο μάγος με τα φανταστικά του κόλπα.
Η βραδιά θα κλείσει με τα κάλαντα και τα αιωρούμενα φαναράκια που θα

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγοράς: Με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό


Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ιδρύθηκε στην Αθήνα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αγορητών με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση για πολλές δεκαετίες. Στη συνέχεια αυτού το 2005 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγοράς με έδρα την Αγορά. Ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο τη Δημοτική Βραδιά στις 5 Αυγούστου γιορτάζοντας την " Αγ. Σωτήρα" ( Μεταμόρφωση του Σωτήρος) μια βραδιά όπου προσέρχονται στο χωριό μας εκατοντάδες επισκέπτες. Στις 21 Μαΐου διοργανώνει ημερήσιο πανηγύρι προς τιμή του Άγιου Κωνσταντίνου & Ελένης. Συμμετέχει στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου και τη Κυριακή οργανώνει την μεγάλη "ΤΖΑΜΑΛΑ" με άφθονο κρασί και πλούσια εδέσματα από τα χέρια τον γυναικών του χωριού.
 
Κοινωνική Προσφορά
Ο σύλλογος έχει και μεγάλη κοινωνική προσφορά καθώς διατηρεί τράπεζα αίματος, προσφέρει αγαθά στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, και συμμετέχει στο "let's do it" δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη προς το περιβάλλον.
 Μέγιστη προσφορά  του συλλόγου ήταν η βοήθεια που προσφέρθηκε στου πυρόπληκτους της Ηλίας με πάνω από 2 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τους χωριανούς μας και παραδόθηκαν στις πρώτες κιόλας μέρες της καταστροφής από μέλη του Συλλόγου. Ο Σύλλογος ήταν ο πρώτος που βοήθησε από την ευρύτερη περιοχή μας.
Άλλες εκδηλώσεις
Κατά την διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν

ΚΑΕ Παραμυθιά: Κάθε χρόνο και καλύτεροι

Η ΚΑΕ Παραμυθιά ιδρύθηκε το 2010 και είναι η μοναδική ομάδα στον δήμο Σουλίου που ασχολείται με το μπάσκετ. Έδρα της είναι το κλειστό γήπεδο Παραμυθιάς. Συνολικά έχει 80 παιδιά στις ακαδημίες της και για αγόρια και για κορίτσια.
Ο βασικός και διαχρονικός στόχος είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος σε παιδιά και μεγάλους ενώ ο αθλητικός στόχος της φετινής χρονιάς είναι η ομάδα Ανδρών να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει κατηγορία.
Η ΚΑΕ Παραμυθιά συμμετέχει με όλα τα τμήματα της στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Αναλυτικά τα τμήματα που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα είναι η ομάδα ΜΙΝΙ αγοριών, η παιδική ομάδα, η εφηβική ομάδα και η ομάδα Ανδρών δίνοντας αγώνες σε όλη την Βορειοδυτική Ελλάδα.
Η ομάδα ανδρών την

Ελέα: Οχυρό με θέα





Πραγματικά αξίζει τον κόπο κάποιος να επισκεφθεί τον οχυρωμένο οικισμό που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Παραμυθιάς, ανατολικά της Χρυσαυγής, τον γνωστό ως  «Καστρί Βέλλιανης». Χτισμένο σε  φυσικά οχυρό πλάτωμα σε υψόμετρο 500 μ. από όπου παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του συνόλου σχεδόν της κοιλάδας Αχέροντα - Κωκυτού, η οποία αποτελούσε την επικράτεια της αρχαίας πόλης.

Η ίδρυσή του τοποθετείται, με βάση τα αρχαιολογικά δεδομένα και τις αρχαίες πηγές, λίγο πριν τα μέσα του 4ου αι. π.Χ., εποχή κατά την οποία οι Θεσπρωτοί συνοικίζονται για πρώτη φορά σε οργανωμένες πόλεις. Ισχυρά πολυγωνικά τείχη ενισχύουν τις βατές πλευρές του οικισμού.

Η Ελέα διετέλεσε έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών από την

.