.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το βήμα των προέδρων: Αναστασία Νικολάου: Να λειτουργούμε όλοι μαζί


Η Αναστασία (Νατάσσα) Νικολάου έβαλε υποψηφιότητα για πρώτη φορά και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συγχωριανών της  οι οποίοι την ψήφισαν για πρόεδρο της τοπικής κοινότητας. Η ίδια καταλαβαίνοντας την ευθύνη της θέσης προσπαθεί για το καλύτερο. Το περιοδικό Step συνάντησε την κα Νικολάου και μίλησε μαζί της για τα θέματα του χωριού της, του Παγκρατίου, αλλά και για τις δικές της απόψεις.
Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Είχα ήδη αρχίσει να ασχολούμαι με τον πολιτιστικό σύλλογο οπότε είχα μια μικρή τριβή με τα κοινά. Θεώρησα λοιπόν ότι από την θέση του προέδρου του χωριού θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα, έτσι έβαλα υποψηφιότητα και οι συγχωριανοί μου με τίμησαν με την ψήφο τους.
Και τώρα που είστε πλέον πρόεδρος τι έχετε να πείτε;
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πως θα
είχα περισσότερες αρμοδιότητες και πως θα μπορούσα να λύνω τα όποια προβλήματα άμεσα. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, τα αιτήματα ενός προέδρου δεν γίνονται αμέσως δεκτά, όλα θέλουν τον χρόνο τους. Επίσης είχα την ψευδή αίσθηση ότι θα ήταν αρκετά απλά τα πράγματα, αλλά πάλι η πραγματικότητα είναι διαφορετική, η θέση του προέδρου έχει πολύ τρέξιμο….
Για εσάς τι είναι πολιτική, σε τοπικό επίπεδο;
Είναι η σύνθεση απόψεων, να προτείνουμε όλοι, να συζητάμε και να φτάνουμε σε μια απόφαση για το γενικό καλό. Να λειτουργούμε όλοι μαζί.
Για το χωριό σας τι έχετε να πείτε;
Γενικά το χωριό είναι σε καλή κατάσταση, έχει τις βασικές υποδομές, οι δρόμοι είναι φωταγωγημένοι, υπάρχουν παιδικές χαρές… Βέβαια υπάρχουν και κάποια προβλήματα.
Ποια είναι τα κυριότερα από αυτά;
Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι αυτό του δικτύου ύδρευσης. Πρέπει να αλλάξουν οι βάνες που δεν λειτουργούν να λυθούν τα προβλήματα με την δεξαμενή. Επίσης οι λάκκοι θέλουν καθαρισμό και διαπλάτυνση γιατί με τις βροχές πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Για τις παιδικές χαρές, παρόλο που υπάρχουν, χρειάζονται επισκευή και συντήρηση. Ακόμα σε κάποια σημεία χρειάζεται να γίνει τσιμεντόστρωση, και αναφέρομαι στους δρόμους που οδηγούν σε δύο πολύ παλιές εκκλησίες, στον Άγιο Αθανάσιο στο Παγκράτι και στον Άγιο Δονάτο στο Άνω Παγκράτι, ώστε να υπάρχει πρόσβαση και να αναδειχθούν.
Άλλο πρόβλημα;
Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό. Σύμφωνα με την  μελέτη για την λίμνη Χότχοβα όταν αυτή θα υπερχειλίζει τα νερά θα κατευθύνονται σε δεξαμενές και όταν αυτές θα γεμίζουν τα νερά θα πηγαίνουν στο ποτάμι, τον Κοκκυτό. Μήπως αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα πλημμυρών στο Παγκράτι, καθώς και τώρα ο ποταμός όταν έχουμε πολλές βροχές υπερχειλίζει…. Σαν προβληματισμό το θέτω.
Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Θα ήθελα να πω ότι δέχομαι την κάθε κριτική και πρόταση από τον καθένα και θα ήθελα να έχω την συμπαράσταση από όλους προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα για το χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.