.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το βήμα των Προέδρων. Βασίλης Φϊλης: Να εξουσιάζουμε μόνοι μας την ζωή μας

Ο Βασίλης Φίλης δεν διατελεί για πρώτη φορά πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προδρομίου. Από το 1998 μέχρι το 2002 ήταν ξανά πρόεδρος και συμμετείχε στην δημαρχιακή επιτροπή ασκώντας μάλιστα σκληρή αντιπολίτευση. Από το 2002 έως το 2006 ήταν τοπικός σύμβουλος. Και στις προηγούμενες εκλογές επιλέχθηκε ξανά από τους συγχωριανούς του να τους αντιπροσωπεύει από την θέση του προέδρου. Οπότε η πρώτη ερώτηση του περιοδικού Step είναι αυτονόητη:

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Έχω καταλάβει ότι είναι καλύτερο την ζωή μας, την μοίρα μας να την εξουσιάζουμε οι ίδιοι παρά οι άλλοι, θα έχουμε πιο ουσιαστικά αποτελέσματα. Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα που ζούμε ο τίτλος πολλές φορές είναι μεγαλύτερος από τα πρόσωπα.
Από εκεί και πέρα επιπλέον κίνητρα ήταν η αγάπη για το περιβάλλον, για την καθαριότητα, την ευγένεια, η διάθεση μου για προσφορά.
Και η επιστροφή στην προεδρία του χωριού που οφείλεται;
Η επιστροφή μου έχει να κάνει με τα παιδιά μου αλλά και όλους τους νέους του Προδρομίου, θέλω μαζί να αγωνιστούμε μαζί για το καλύτερο του τόπου.
Και οι στόχοι σας ποιοι είναι;
Ο βασικός μου στόχος είναι να βρεθεί ο τρόπος και το κίνητρο ώστε πρώτον να μην φύγουν από το χωριό οι νέοι και δεύτερον να επαναπατριστούν όσοι έφυγαν. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην εναλλακτική γεωργία γιατί μέσω αυτής μπορούμε να δώσουμε μία διέξοδο στους νέους. Μάλιστα ο ίδιος συμμετέχω σε μια προσπάθεια με καλλιέργεια αρωματικών φυτών, δηλαδή σε εναλλακτική καλλιέργεια.
Από εκεί και πέρα είμαι πάντα δεκτικός στο να ακούσω την κάθε πρόταση και από την δημοτική αρχή και από την περιφέρεια και να την προωθήσω. Είναι σημαντικό να ακούμε την κάθε πρόταση η οποία μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες στον τόπο μας.
Οι υπόλοιποι στόχοι ποιοι είναι;
Θέλω να ολοκληρωθεί ο πεζόδρομος στον κεντρικό δρόμο. Να αναδειχθεί η ταυτότητα του χωριού με την συμμετοχή των νέων. Επίσης, μαζί με την Βέλλιανη, να αναστυλώσουμε το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Πρόδρομου.
Ακόμα, θέλω να επισημάνω ότι στο Προδρόμι υπάρχουν πολλοί νέοι που ασχολούνται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και μάλιστα με  πάθος.  Εμείς θα πρέπει να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους. Έχει γίνει μια καλή δουλειά στο γήπεδο όμως, και με την συνδρομή της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να συντηρείται, και αυτό έχει κόστος.
Η συνεργασία σου με τον δήμο ποια είναι;
Είμαι παλιός στον δήμο οπότε δεν είχα προβλήματα προσαρμογής στα δημοτικά δεδομένα. Έχω μια καλή συνεργασία, υπάρχει μια καλή επικοινωνία.
Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι άλλο;
Ναι, θέλω να συμπληρώσω ότι πρώτα βάζω το συμφέρον του Προδρομίου, το συμφέρον του χωριού μου ξεπερνά πρόσωπα και φορείς. Και ακόμα να πω ότι θα προστατέψω το περιβάλλον έτσι δεν θα γίνεται  ξύλευση στο Προδρόμι  δεν θα επιτρέψω να γίνει ότι και στο παρελθόν όπου υπήρχε ασυδοσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.