.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Θύαμις Καστρίου: Άξιος πρωταθλητής

(Αφιέρωμα στην ομάδα της Θεσπρωτίας στο περιοδικό STEP - τεύχος Ιουνίου 2015)

Η ομάδα τους Καστρίου δεμένη σαν μια οικογένεια κατάφερε να τερματίσει πρώτη στα play off και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό και σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ και την διοίκηση έχουν βάλει τις βάσεις για να καθιερωθούν στην  ελίτ του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα Θύαμις Καστρίου δημιουργήθηκε το 1968 και έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα Θεσπρωτίας και ένα κύπελλο.
Η ομάδα κατά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατέκτησε την δεύτερη θέση, πίσω από τον Αστέρα Παραποτάμου. Σε αυτούς τους 20 αγώνες  πέτυχε 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ σκόραρε 55 γκολ και δέχτηκε μόλις 14. Στα play off όμως φάνηκε η αποφασιστικότητα της ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν και ξεκίνησε με 3 βαθμούς λιγότερους από τον Αστέρα Παραπόταμου κάλυψε την διαφορά και με 30 βαθμούς κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Σε αυτούς τους αγώνες πέτυχε  9 νίκες και  1 ισοπαλία! Ήταν η μόνη ομάδα που διατήρησε ο αήττητο πετυχαίνοντας 32 γκολ ενώ δέχτηκε μόνο 5.
Ας δούμε όμως τι λέει το ΔΣ της ομάδας:

"Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η επιστέγαση των κόπων μιας προσπάθειας που ξεκίνησε
πριν 3 χρόνια από μια παρέα φίλων. Αρχικός στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα-παρέα όπου θα περνάγαμε καλά κάνοντας το χόμπι μας, κάνοντας κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω σαν αμάδα, είτε αυτό είναι αγωνιστικό είτε είναι οργανωτικό. Σαν απώτερο σκοπό έχουμε την κατάκτηση αλλά και την εδραίωση στην κορυφή του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου. Το όραμα μας σαν μελλοντική διοίκηση (καθώς επίκειται οι τακτικές εκλογές του σωματείου κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου) είναι να καθιερωθούμε στην αφρόκρεμα του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου καθώς αυτή είναι η θέση που αρμόζει στην ομάδα μας και ιστορικά. Όπως επίσης και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα μπορέσουν να αναδειχθούν και να κάνουν το βήμα παραπάνω έχοντας διδαχθεί στην ομάδα μας τα μυστικά αλλά και τις αξίες που διέπουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα καθώς αυτό είναι το χρέος κάθε ερασιτεχνικού σωματείου.
Άμεση προτεραιότητα για εμάς είναι η οργάνωση και δημιουργία Ακαδημίας ποδοσφαίρου όπου
θα μας επιτρέψει μεσοπρόθεσμα αφενός την αυτάρκεια με κατά κύριο λόγο ντόπιους ποδοσφαιριστές και αφετέρου θα προσθέσει και κάποια έσοδα στον προϋπολογισμό της ομάδας. Το μεγάλο αγκάθι  στα σχέδια μας αποτελεί η κωλυσιεργία που παρατηρείται στην ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου μας το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2009 και λόγω κακής διαχείρισης αλλά και εποπτείας δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Ευελπιστούμε μετά και από την δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι τη νέα σεζόν θα αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας.
Ένα γεγονός που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι η συνεχώς αυξανόμενη στήριξη αλλά και συσπείρωση γύρω από την ομάδα των ποδοσφαιρόφιλων του χωριού μας. Ένα γεγονός που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία στο να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει".

Κατακτήσεις του Θύαμι Καστρίου:
Πρωταθλήματα Θεσπρωτίας: 1988/89 με συμμετοχή την Δ' Εθνική και το φετινό 2014-15.
Κύπελλο Θεσπρωτίας: Κατάκτηση το 1992/93 νικώντας 1-0 τον Άρη Φιλιατών  ενώ ήταν  φιναλίστ δυο φορές 1985/86 με Θεσπρωτό χάνοντας 4-1στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και 1987/88 ξανά με Θεσπρωτό χάνοντας 2-0.


ΔΣ
Ντάντος Θωμάς, πρόεδρος
Μονάχος Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας
Τσώτος Απόστολος, Γενικός Αρχηγός
Ντάσιας Βασίλειος, Μέλος
Αναστασίου Ανδρέας, Μέλος
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
Γιαννόπουλος Δονάτος
Γκιούνος Θωμάς
Γόγολος Άκης
Διαμάντης Σπύρος
Ζήσης Θεόδωρος
Καλιαμούρης Απόστολος
Καλιαμούρης Κωνσταντίνος
Βερέκας Χρήστος
Κόντης Μηνάς
Μονάχος Μιχαήλ
Μονάχος Ηλίας
Μέλλιος Αλέξης
Μουτσάι Νίκος
Μπινούσης Παναγιώτης
Μηνάς Στέφανος
Ντάσιος Ορέστης
Ντάσιος Βασίλης
Ντόσιας Νικόλαος
Παπαδόπουλος Βασίλης
Πασχάλης Αθανάσιος
Τζουμέτης Κωνσταντίνος
Χρήστου Γεώργιος
Χαρίσης Ανδρέας
Χάνζαλης Παύλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Παναγιώτης Χατζηπέτρου, προπονητής
Αυγερινός Δημήτριος, προπονητής τερματοφυλάκων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.