.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανησυχητική η εξάπλωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα στη Νότια Ιταλία. Άμεσος ο κίνδυνος για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη γειτονική Ιταλία σχετικά με την εξάπλωση του επικίνδυνου βακτηρίου Xylellafastidiosa που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα.
 Το βακτήριο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές με νεκρώσεις ελαιοδέντρων στην περιοχή του Λέτσε της Νότιας Ιταλίας (κάποιοι υπολογισμοί κάνουν λόγο μέχρι και για ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα που έχουν πιθανόν προσβληθεί). Πληροφορούμαστε ότι οι φυτοϋγειονομικές αρχές της γειτονικής χώρας, με πρόσφατο έγγραφό τους ενημέρωσαν τις αντίστοιχες αρχές της Ελλάδας ότι: 

Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο;

Το να περνούν οι πιστοί κάτω από τον Επιτάφιο, είναι μια πολύ καλή και ευσεβής συνήθεια.

Το νόημα, είναι εμφανές.: «Εκφράζω τη βαθύτατη ευλάβειά μου και την πίστη μου στον θυσιασθέντα, παθόντα και ταφέντα Κύριο, και θέτω τον εαυτό μου εν ταπεινώσει κάτω από Αυτόν και κάτω από τη θαυμαστή και θεϊκή επίδραση και ευλογία Του».

Σύμφωνα με τον π. Θεολόγο το ίδιο γίνεται και με

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος για το Πάσχα

Σε μήνυμα του ο Προέδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος για το Πάσχα αναφέρει:
"Το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Δεν πρέπει να

.