.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Φιλιατών


Στο ΕΠΑΛ Φιλιατών  θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων: 
Πληροφορικής 
Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 
Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής 
Υγείας – Πρόνοιας 
Αισθητικής – Κομμωτικής 
Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:

Αναστάτωση στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας - Παιδιά απομακρύνθηκαν από την ακτή και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα - PHOTO


Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 14:00 στην Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza.gr, τρία ανήλικα αγόρια, απομακρύνθηκαν κολυμπώντας τόσο, που είχαν φτάσει έως την σημαδούρα στον δίαυλο.
Στο σημείο τα ρεύματα είναι ισχυρά και οι μικροί κολυμβητές άρχισαν να παρασύρονται.
Ο ναυαγοσώστης όταν

10 λόγοι επιλογής φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) - Οι ειδικότητες στο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς


Άρθρο του Παναγιώτη Παπαδόπουλου,  Διευθυντή ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς     

(Από  το περιοδικό Step - Τεύχος Σεπτεμβρίου)
Στην Ελλάδα λειτουργούν στην ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δύο τύποι λυκείων:
  • Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.)
  • Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ).
Οι απόφοιτοι των Γυμνασίων, όπως επίσης οι τελειόφοιτοι της Α' τάξης Λυκείου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των δύο σχολείων και πρέπει να γνωρίζουν το περιεχόμενο των σπουδών, τις διεξόδους, τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια που τους παρέχει ο κάθε τύπος σχολείου.
Αναφέρονται ακολούθως, δέκα λόγοι τους οποίους ένας μαθητής θα θεωρήσει σημαντικούς για να επιλέξει τη φοίτησή του στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

Διοργάνωση εκδήλωσης για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, «Το εργαστήρι»,  «Αρίων» και «Δίαυλος» καλωσορίζουν τη νέα σχολική χρονιά διοργανώνοντας εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ..
Καλούμε όλους τους

Σοβαρό τροχαίο στο Καναλάκι - Το προσωπικό του Κέντρου υγείας μετέβη στο σημείο διότι δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου

Tροχαίο ατύχημα σήμερα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στο Καναλάκι στο ύψος του Μαρινόπουλου όπου αγροτικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 64χρονος για άγνωστο μέχρις στιγμής αιτία συγκρούστηκε με δίκυκλο που επέβαιναν δυο άτομα.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά σοβαρά

Σαγιάδα: Γραφικότητα και ομορφιά

Η Σαγιάδα βρίσκεται στα Β.Δ του Ν. Θεσπρωτίας 19,5 χλμ  από την Ηγουμενίτσα (τελευταίο χωριό πριν από τα σύνορα) απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας. Στον όρμο της Σαγιάδας ελλιμενίζονται ψαρόβαρκες και δένουν καΐκια, με τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το δέλτα του Καλαμά. Η Σαγιάδα είναι γνωστή για τις ψαροταβέρνες της και το όμορφο ηλιοβασίλεμά της. Κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών του νομού λειτουργούν πολλές ιχθυοπαραγωγικές μονάδες.
Υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα σε όλη την περιοχή. Δίπλα στο Ράγιο η περίφημη μονή Ραγίου. Στην Κεστρίνη αρχοντικά μιας άλλης εποχής και πάνω από το Ασπροκκλήσι το ερειπωμένο χωριό Λιόψη με το "Σαράι του Μπέη" στην κορυφή της.

Στο Σμέρτο το αρχοντικό του "Κωτσώνη" και οι παλιές βρύσες κι οι νερόμυλοι στα ανατολικά του χωριού. Στο κέντρο του κάμπου νότια από το Ασπροκκλήσι ο λόφος της Μαστιλίτσας είναι γεμάτος από αρχαία ερείπια.Ανάμεσα στη Μαστιλίτσα και το Μαυρονόρος (βρίσκεται πάνω από την Κεστρίνη), εκβάλει ο ποταμός Καλαμάς σχηματίζοντας ένα πανέμορφο Δέλτα που αξίζει να  επισκεφτεί κανείς.

Τέλος στη Σκάλα Σαγιάδας λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης για τα στενά του Καλαμά και το έλος Καλοδικείου και το Δέλτα Καλαμά (το μοναδικό στη Θεσπρωτία) και πάνω από τη Σαγιάδα μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Παλιά Σαγιάδα, μια ερειπωμένη πολιτεία με θέα στο Ιόνιο.
Λίγα ιστορικά στοιχεία
Ο βυζαντινός οικισμός στα τέλη του ΧΙV αιώνα βρίσκονταν στα χέρια των Ανδεγαυών και το
1386 πέρασε στους Βενετούς αμέσως μετά την Κέρκυρα και τον Βουθρωτό. Μετά από μία μικρή περίοδο κατοχής των αλυκών της από τον δεσπότη των Ιωαννίνων Esau Buondelmonti και τον Αλβανό σεβαστοκράτορα Gjon Zenebishi (1387-1402), ξαναπέρασε στους Βενετούς μέχρι την πτώση της Βενετικής δημοκρατίας (1789).

Το 1452 την κατέλαβε μαζί με τις υπόλοιπες κτήσεις των Βενετών στα Ηπειρωτικά παράλια ο Τούρκος στρατηγός Χατζή Βέης και από τότε ξεκινάει ένας σκληρός αγώνας μεταξύ Βενετών και Τούρκων για την κυριαρχία της.

Το 1454 την κατέλαβαν οι Βενετοί, και

Καλημέρα


.