.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Το πανηγύρι στον Κυπάρισσο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το παραδοσιακό ημερήσιο πανηγύρι στον Κυπάρισσο όπου εκατοντάδες πιστών γιόρτασαν τα γενέθλια της Θεοτόκου. Το πανηγύρι διοργάνωσε η εκκλησιαστική επιτροπή η οποία πρόσφερε δωρεάν φαγητό.
Στο πανηγύρι εκτός των άλλων ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας.




Δείτε φωτογραφίες από το πανηγύρι:

(ΒΙΝΤΕΟ και Φωτορεπορτάζ) Το πανηγύρι στην Ιερά Μονή Μίχλας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η μεγάλη γιορτή της Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Μίχλας. Στο πανηγύρι εκτός των άλλων ήταν η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, αντιδήμαρχοι του δήμου Σουλίου, υποψήφιοι βουλευτές κ.α.

Η Ιερά Μονή Μίχλας βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Πέντε Εκκλησιές και Πολύδροσο σε δασώδη περιοχή, 2 χλμ. από την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων.
Το έτος ίδρυσης είναι άγνωστο. Γνωρίζουμε όμως, όπως αναφέρει στο βιβλίο «Αρχαιότητες της Θεσπρωτίας» ο συγγραφέας  Σπύρος Μουσελίμης, ότι ανακαινίστηκε από τον Ηγούμενο Λεόντιο το 1845 και από τότε αποτελεί σημαντικό τμήμα της θρησκευτικής ζωής της περιοχής.
Τέλη 1800 αρχές 1900 ο οικισμός της περιοχής μάλιστα ονομάστηκε οικισμός Ιερά Μονή Μίχλας και το 1919 προσαρτάται στην κοινότητα Οσδίνας μέχρι και το 1928 όπου και ο οικισμός Ιερά Μονή Μίχλας καταργείται.
Δείτε αποσπάσματα στο βίντεο και φωτογραφίες από το πανηγύρι

Μεταβολή του καιρού με έντονες βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία κινείται προς τη χώρα μας προκαλώντας  αρχικά ισχυρούς ΝΑ ανέμους και αυξημένες νεφώσεις και από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα στο Β. Ιόνιο και στην Ήπειρο θα διαρκέσουν έως και

"Θύαμις Καστρίου" και "Σούλι Παραμυθιάς" στο Super Cup

Το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας το super cup της ΕΠΣ Θεσπρωτίας ανάμεσα στις ομάδες "Θύαμις Καστρίου" και "Σούλι Παραμυθιάς".
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 17.00

Συμμετοχή δήμου Ηγουμενίτσας στην Λαμπαδηδρομία

O Δήμος Ηγουμενίτσας, μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας) σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στην 13η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα την

Καλημέρα


.