.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ηγουμενίτσα: Προβληματισμός στην ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών (+ΦΩΤΟ)



Μια σημαντική ημερίδα διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης η οποία είναι συντονίστρια της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ περιέγραψε γλαφυρά την προσπάθεια πρόληψης μέσω ενημέρωσης, ιδιαίτερα των γονιών. Ο στόχος είναι να σπάσει η σιωπή για ένα φαινόμενο που έχει τραγικές διαστάσεις καθώς ένα στα πέντε παιδιά έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, εξ ου και ο τίτλος της εκστρατείας.
Η παρουσίαση περιλάμβανε και βίντεο. Αίσθηση προκάλεσε ότι συνήθως οι θύτες είναι άτομα της οικογένειας που έχουν την εμπιστοσύνη και των παιδιών. Ο στόχος της ενημέρωσης είναι να βοηθηθούν τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν ότι το σώμα τους και το μυαλό τους τους ανήκει και να ενημερώνουν αμέσως τους γονείς ή κάποιον τρίτο για την απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην συνέχεια η ψυχολόγος Ελεάνα Αθανασίου παρουσίασε την ψυχολογική πλευρά της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της Ηγουμενίτσας κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά να εμπιστευτούν την αστυνομία για να ζητήσουν βοήθεια.
Την εκδήλωση
χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί η ημερίδα και επισήμανε "Όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο καλύτερα μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Ας τους μιλήσουμε, όσο κι αν μας είναι άβολο και δύσκολο. Ας σκεφθούμε πόσο περισσότερο άβολο και δύσκολο είναι για τα ίδια". Επίσης χαιρέτισε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ιωάννης Λώλος και ο Γιώργος Κύλλας -διευθυντής του δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας.
Στην εκδήλωση εκτός των ανωτέρω ήταν οι δήμαρχοι Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση και Φιλιατών Σπύρος Παππάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη και Αλκιβιάδης Λάμπρου,  ο πρόεδρος του ΔΣ Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνα Μπέση, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορέων και πολλοί πολίτες.












































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.