.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτικές Διαδρομές στην Πρέβεζα


Συγκριτικά με άλλες περιφέρειες της Ελλάδας η Ήπειρος υπολείπεται, όσον αφορά εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ειδικότερα στο νομό Πρέβεζας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κάποιες κινήσεις, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο πλούτος της περιοχής.
Μία από αυτές της δράσεις που ξεκίνησε μόλις πέρυσι, αφορά εκπαιδευτικές διαδρομές στην πόλη της Πρέβεζας και στο νομό γενικότερα. Οι δράσεις αυτές έχουν στόχο να γνωρίσει ο επισκέπτης το πολιτιστικό και πολιτισμικό ίχνος της περιοχής.
Όπως μας ανέφεραν οι δύο εκπαιδεύτριες που υλοποιούν το πρόγραμμα, η Ευρυνόμη και η Άννα, η ενασχόληση με
το αντικείμενο αυτό, είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα επαγγελματικής τους πορείας στον τουρισμό και την εκπαίδευση ενηλίκων. Κυρίως όμως έχει να κάνει με την αγάπη τους για την πόλη. Έτσι μέσα από μια βιωματική προσέγγιση αφήνουν την τέχνη να «μιλήσει», σε ένα διαδραστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, όπου τα μέλη μιας ομάδας έχουν την ευκαιρία: να δουν αντιπροσωπευτικά μνημεία-σύμβολα της πόλης και να συζητήσουν για τις παραδόσεις και τη λαογραφία της, να γνωρίσουν τα πολυάριθμα σοκάκια της και τα κατάλοιπα άλλων εποχών, να δουν από κοντά τη δουλειά ντόπιων καλλιτεχνών, να συμμετέχουν στην παρασκευή τοπικών εδεσμάτων, να γευτούν τοπικά κεράσματα.
Όλοι μας θέλουμε όταν ταξιδεύουμε, να γνωρίσουμε τον τόπο που επισκεπτόμαστε. Τι καλύτερο λοιπόν από τη συμμετοχή σε μια τέτοια ομάδα!
Στοιχεία επικοινωνίας
Ζάβρα Ευρυνόμη 6947540949
Πήλιου Άννα 6972819319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.