.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ηγουμενίτσα: Προβληματισμός στην ημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών (+ΦΩΤΟ)



Μια σημαντική ημερίδα διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Η Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης η οποία είναι συντονίστρια της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ περιέγραψε γλαφυρά την προσπάθεια πρόληψης μέσω ενημέρωσης, ιδιαίτερα των γονιών. Ο στόχος είναι να σπάσει η σιωπή για ένα φαινόμενο που έχει τραγικές διαστάσεις καθώς ένα στα πέντε παιδιά έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, εξ ου και ο τίτλος της εκστρατείας.
Η παρουσίαση περιλάμβανε και βίντεο. Αίσθηση προκάλεσε ότι συνήθως οι θύτες είναι άτομα της οικογένειας που έχουν την εμπιστοσύνη και των παιδιών. Ο στόχος της ενημέρωσης είναι να βοηθηθούν τα παιδιά ώστε να κατανοήσουν ότι το σώμα τους και το μυαλό τους τους ανήκει και να ενημερώνουν αμέσως τους γονείς ή κάποιον τρίτο για την απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην συνέχεια η ψυχολόγος Ελεάνα Αθανασίου παρουσίασε την ψυχολογική πλευρά της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής της Ηγουμενίτσας κάλεσε τους γονείς και τα παιδιά να εμπιστευτούν την αστυνομία για να ζητήσουν βοήθεια.
Την εκδήλωση

Ηγουμενίτσα: Ποδηλατοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Δελτίο Τύπου

15 Φεβρουαρίου
Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της  παιδικής ηλικίας

Με την αφορμή αυτή ,μια ξεχωριστή εκδήλωση
πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα
με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου &
του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας

       350  περίπου  παιδιά  της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας ,με τη καθοδήγηση  των δασκάλων τους, θα  τρέξουν και φέτος  για  Πέμπτη  χρονιά   με  τα  ποδήλατα  τους, το  γύρο  της πόλης ,για  να  μεταφέρουν  σε κάθε  ευαίσθητο  πολίτη  το  χτύπο  της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο  ,που  δίνουν  τη  μάχη  για  τη  ζωή  τους  σε  όλο  τον  κόσμο.  Η ποδηλατοδρομία  δεν  έχει αγωνιστικό  χαρακτήρα  με  την έννοια  της  αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι  ήδη  νικητές  στην  καρδιά  μας. Η  εκκίνηση  θα  γίνει στις  10 το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας. Διασχίζουμε την

Πρέβεζα: Αυτοκίνητο κατέληξε στην θάλασσα στο Βαθύ Πρέβεζας (φώτο)

Τροχαίο ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο Βαθύ της Πρέβεζας  με το ένα από τα δύο εμπλεκόμενα οχήματα να καταλήγει στην θάλασσα.
Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν στη

Ηγουμενίτσα: Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ηχοι Αρχαίων", στο αρχαιολογικό μουσείο

Στο πλαίσιο φιλοξενίας της περιοδικής έκθεσης "Ήχοι αρχαίων" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (16 Δεκεμβρίου 2015 ~ 8 Μαΐου 2016), σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζεται -από 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαΐου 2016 (με δυνατότητα παράτασης)- η υλοποίηση ομότιτλου εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε μαθητές της Α΄ Τάξης Γυμνασίου.
   Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές την πολυδιάστατη σημασία της μουσικής στην αρχαία Ελλάδα και

Καναλάκι: Συνελήφθη γιος και πατέρας για κλοπή, ναρκωτικά και όπλο

Συνελήφθησαν, χθες (07.02.2016) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 58 ετών, με τις -κατά περίπτωση- κατηγορίες της κλοπής, αποθήκευσης - κατοχής ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής από αυτοκίνητο στο Κανάλι Πρέβεζας,  εντόπισαν τον 31χρονο ημεδαπό και τον συνέλαβαν ως δράστη της κλοπής ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν αντικείμενα και έγγραφα, που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από το αυτοκίνητο.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 31χρονου δράστη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την κοπή της πίτας. Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου Αλέξανδρου Πάσχου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.
Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 1100 π.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους (φωτογραφίες και βίντεο εδώ).
Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι:  Ηγουμενίτσας & Πρόεδρος της ΠΕΔ κος Λώλος Ιωάννης, Σουλίου κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα, Φιλιατών κος Παππάς Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της ΟΛΗΓ ΑΕ κος Ανδρέας Νταής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Νικόλαος Κάτσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα
Φίλη Αντιγόνη και Λάμπρου Αλκιβιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κος Μαρτίνης Δονάτος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων, ο Λιμενάρχης Θεσπρωτίας κος Αντώνης Μάζης, εκπρόσωποι των Εμπορ/κών Συλλόγων Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων και μέλη του Επιμελητηρίου.
Χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Καχριμάνης Αλέξανδρος και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κος Λώλος Ιωάννης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε καλή χρονιά για

Ηγουμενίτσα: Εξιχνίαση κλοπής τσαντών σε βιβλιοπωλείο


Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 05-02-2016 και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 24, 31 και 27 ετών, για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας

Δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος ορειβάτης στην Χιονίστρα

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία των Ιωαννίνων,από την είδηση του θανάτου του ιατρού καρδιολόγου Στέφανου Σκοπούλη,ο οποίος  συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωναν από κοινού οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας στο όρος Χιονίστρα.Ο έμπειρος ορειβάτης προπορεύφθηκε από τους υπολοίπους και αποκόπηκε από την ομάδα. Τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου κατάφεραν μετά από πολύωρη προσπάθεια να τον βρουν στο κινητό του τηλέφωνο. Τα μέλη του ΕΟΣ Ιωαννίνων ενημέρωσαν την

.