.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

1.000€ στο κοινωνικό παντοπωλείο από τους διοργανωτές της Αλωνιάδας. Δείτε τον απολογισμό από τον Αλ. Νίκα

Στον απόηχο της 5ης ΑΛΩΝΙΑΔΑΣ Σεβαστού 2015 που πραγματοποιήθηκε 7, 8 και 9 Αυγούστου, θετικότατος κρίνεται ο πρώτος απολογισμός της. Η φετινή ΑΛΩΝΙΑΔΑ ήταν αφιερωμένη στην Υγεία και τον Αθλητισμό.
Στον μόνιμο εκθεσιακό μας χώρο υπήρχε έκθεση με θέμα την Υγεία με υλικό που μας παραχώρησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από την έκθεση του με τίτλο ΙΑΣΙΣ που ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2014 και έληξε τέλος Μαΐου 2015. Στο χώρο της έκθεσης για τον Αθλητισμό παρουσιάσαμε την πορεία δύο Ηπειρωτισσών Ολυμπιονικών, της Αθανασίας Τζουμελέκα, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004 και της Αλεξάνδρας Τσιάβου, χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Στον ίδιο χώρο υπήρχε έκθεση για το Α. Κ. Σεβαστού και αποτελούνταν από
τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες που γίνονταν στο χώρο πριν την κατασκευή του, την πρώτη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου στην ΕΠΣΘ και την πορεία της κατασκευής του, μέχρι τη σημερινή του κατάσταση που μέσα σε μια δεκαετία έχει περιέλθει σε μαρασμό με ευθύνη πολλών παραγόντων. Ξεχωριστή ήταν η έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την πορεία του για τον μεγάλο συντοπίτη μας τραγουδιστή Στυλιανό Μπέλλο.
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με Ζωγραφική για τα παιδιά, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται συνεχώς από την 1η ΑΛΩΝΙΑΔΑ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Αναβίωση του ΑΛΩΝΙΣΜΑΤΟΣ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το αφιέρωμα στον Στυλιανό Μπέλλο. Στον τραγουδοποιό απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το Δήμο Σουλίου την οποία παρέδωσε η Δήμαρχος κ. Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση. Διαβάστηκαν επιστολές από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Γεροβασίλη, μεγάλο μέρος πολιτικών στελεχών άλλων κομμάτων καθώς και του ΚΚΕ, όπως επίσης και καλλιτεχνικών φορέων που μας είχαν αποστείλει αφού δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν. Με τη σειρά τους τον Στυλιανό Μπέλλο τίμησαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες συνάδελφοι του, όπως οι Πετρολούκας Χαλκιάς, Στ. Καψάλης, Ναπ. Δάμος, Γ. Κωτσίνης, Ηλίας Κοράκης, Πασχ. Σκάρπος και ο μικρός Ορφέας Ιωάννου με τα κλαρίνα τους και οι τραγουδιστές Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Γ. Κούρτης, Μάκης Κιάμος, Βασ. Κέγκος, Λ. Κωνσταντίνου, Νίκη Καραγιάννη, Μ. Τζελαλή, Δημ. Καλογήρου, Ηλ. Κόντης, Χρ. Φωτίου, ενώ τραγούδια του Στ. Μπέλλου χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Εκπ. Συλλόγου Παγκρατίου με τη φωνή του Σωτήρη Γιάγκα.
Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου για τα παιδιά, αγώνας Μπάσκετ μεταξύ Ομάδας Παλαιμάχων του Σεβαστού και της Παραμυθιάς, ενώ το βράδυ του Σαββάτου διασκεδάσαμε με τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον Δημ. Καλογήρου. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε αγώνας ποδηλάτου και αγώνας ποδοσφαίρου παλαιμάχων μεταξύ μικτής ομάδας από την περιοχή και την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που συμμετείχε για 5η συνεχόμενη φορά στις εκδηλώσεις μας. Στη συνέχεια γυναίκες του Σεβαστού συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στην ΑΛΩΝΙΑΔΑ με παραδοσιακές πίτες τις οποίες μοίρασαν στους παρευρισκόμενους.
Πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα για την Αθανασία Τζουμελέκα, η οποία για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραβρεθεί προκειμένου να παραλάβει την τιμητική πλακέτα και για την Αλεξάνδρα Τσιάβου, στην οποία την τιμητική πλακέτα παρέδωσε η πρωτοπόρος της κωπηλασίας στην Ελλάδα, Τόνια Σβάϊερ.
Οι εκδηλώσεις της Αλωνιάδας είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη 6 Αυγούστου με τουρνουά ποδοσφαίρου Παίδων μεταξύ ομάδων από το Σεβαστό, το Παγκράτι, το Καρβουνάρι και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Γιάννη Δημητρίου». Σε όλους τους συμμετέχοντες στις αθλητικές δραστηριότητες απονεμήθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής, ενώ στο χώρο των εκθέσεων υπήρχε μόνιμα έκθεση βιβλίου.
Απονεμήθηκαν Έπαινοι στα παιδιά από το Σεβαστό που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή έλαβαν το πτυχίο τους μετά την 4η Αλωνιάδα και στο τέλος διασκεδάσαμε με την ορχήστρα του Βασ. Ρίζου και τον Αλέξη Σκάρπο στο Καφενείο του Γάκη στα Αλώνια, αφού η βροχή που άρχισε να πέφτει κατά τη διάρκεια της απονομής των επαίνων δεν επέτρεψαν τη συνέχιση των εκδηλώσεων στον ανοιχτό χώρο.
Για άλλη μια φορά η οργάνωση της ΑΛΩΝΙΑΔΑΣ στηρίχτηκε στον αυθόρμητο εθελοντισμό δεκάδων συγχωριανών μας κάθε ηλικίας που εντυπωσίασε όσους μας επισκέφτηκαν και όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν σε αυτούς. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους η ΑΛΩΝΙΑΔΑ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Θετικός κρίνεται και ο οικονομικός απολογισμός. Έτσι και με τη σύμφωνη γνώμη του εκπροσώπου της Τ. Κ. Σεβαστού στην ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ. της Ένωσης Αποδήμων Σεβαστού, αποφασίστηκε να αποδοθεί στο Δήμο Σουλίου το ποσόν των 1.000 €, προκειμένου με τη σειρά του να το παραχωρήσει σε συντοπίτες που δοκιμάζονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο το Δήμο Σουλίου για την έμπρακτή στήριξη του σε υλικοτεχνική υποδομή, αφού χωρίς τη βοήθεια του ενδεχομένως να ακυρώνονταν οι εκδηλώσεις μας. Ευχαριστώ όλους τους συντοπίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μεταξύ αυτών τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τον βουλευτή του Νομού μας κ. Μ. Κάτση που εκπροσώπησε τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν Παππά στο αφιέρωμα για τον κ. Μπέλλο, τον επίσης βουλευτή μας κ. Β. Γιόγιακα, καθώς και τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε ανθρώπους εκτός χωριού για την προσωπική τους εργασία όπως ο Νίκος Ρίζος και ο Παναγιώτης Γουρνάρης, καθώς και στον Σταύρο Κωσταρά και Θωμά Τσιούτη από τους Συλλόγους της Αγοράς και της Χόικας αντίστοιχα που συνέδραμαν με την υλική τους υποδομή. Τέλος ευχαριστώ όσους μας στήριξαν με τη χορηγία τους: NEW DAY Χολαργού, Σύγχρονη Διαγνωστική (Ιωάννινα & Άρτα), Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Σ/Μ, ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, «Μεταξύ μΑς» Ταβέρνα Ξηρόλοφος, το περιοδικό STEP καθώς και τον μόνιμο χορηγό επικοινωνίας της ΑΛΩΝΙΑΔΑΣ Παραμυθιά online www.paramythia-online.gr
Ελπίζω, τώρα που η ΑΛΩΝΙΑΔΑ ξεπέρασε τα όρια όχι μόνο του χωριού, αλλά και του Δήμου Σουλίου αφού θεωρείται πλέον ως η μεγαλύτερη εκδήλωση του Νομού Θεσπρωτίας, να περιέλθει η οργάνωση της στο Δήμο που σε συνεργασία με την Ένωση Απόδημων Σεβαστού και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των γειτονικών χωριών να συνεχίσει να παράγει πολιτιστικό έργο, έτσι ώστε να θεωρείται επάξιος Θεσμός Ιστορίας και Πολιτισμού.
Αλέκος Νίκας
Πρόεδρος της Ένωσης Απόδημων Σεβαστού Θεσπρωτίας

Πηγή  www.paramythia-online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.